Cestovná kancelária

 

Tel: 0911 669 098

Pondelok-Piatok:   13:00-17:00
Sobota-Nedeľa:      zatvorené

Slovinsko s kúpaním pri mori

Destinácia: Slovinsko
Kód zájazdu: 1333997
Cena od: 249 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

25.07.2024 4 dni First Minute 249 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Zájazd do krásneho Slovinska na 4 dni s ubytovaním, dopravou, kúpaním pri mori a sprievodcom.

Program zájazdu:
1. deň:
Po príchode do Slovinska v ranných hodinách začnete Vašu prehliadku v druhom najväčšom meste Maribor, ktoré je Slovinskou mekkou vína. Pozrieme si najstarší exemplár vínnej révy na svete známy ako Stara trta, zapísaný v Guinnesovej knihe rekordov, keďže plodí víno už viac ako 400 rokov. Prejdeme sa po hlavnom námestí s renesančnou radnicou do bývalej Židovskej štvrte. Nevynecháme ani Slomškovo námestie pomenované podľa významného Slovinského pedagóga a vlastenca Antona Slomšku s gotickou katedrálou sv. Jána Krstiteľa, Mariborský hrad – bývalé sídlo šľachticov či Františkánsky kostol. Po prehliadke budete mať osobné voľno na nákupy a obed.
V poobedných hodinách sa presunieme do Talianskeho mesta Terst, v minulosti prezývaného „Okno do sveta“. Prehliadku v tomto historickom prístave začneme symbolom mesta - mólom Audace, ktoré bolo postavené za vlády Márie Terézie. Prejdeme sa k najväčšiemu námestiu v Európe Piazza Unitá d´Italia otvorenému k moru. Nachádza sa tu veľkolepá radnica mesta, fontána štyroch kontinentov ako aj divadlo z 18. storočia Giuseppe Verdi. Prejdeme sa okolo námestia Piazza dela Borsa na ktorom sídli obchodná komora v majestátnej budove rímskeho štýlu a ku 200metrov dlhému Canale Grande, ktorý slúžil obchodným lodiam na vykladanie tovaru. Prehliadku zakončíme impozantným hradom Castello di San Giusto, ktorý v 15. storočí slúžil ako obranná pevnosť. Po prehlaidke budete mať osobné voľno.
Odchod na ubytovanie.

2.deň:
Druhý deň začneme prehliadkou magického slovinského podzemia. Po raňajkách sa presunieme do najvzácnejšej časti slovinského krasu, do oblastného parku Škocjanske jame. Tento krasový systém, ktorého súčasťou sú prekrásne Škocjanské jaskyne, je od roku 1986 zapísaný na Zozname svetového prírodného dedičstva UNESCO.
Rozsiahly niekoľkoposchodový komplex vápencových jaskýň vyhĺbila riečka Reka do hĺbky až 200m. Pýši sa 26 vodopádmi, prírodnými mostami, prekrásnymi krasovými útvarmi mnohých odtieňov a tiež jedným z najväčších jaskynných priestorov na svete! A možno sa stretneme aj s úžasným malým dráčikom, jedinečným endemitickým živočíchom, jaskyniarom vodným. Prehliadková trasa trvá 90 min., pričom prekonáme 500 schodov. Teplota v jaskyni je cca 12 °C, v miestach, kadiaľ preteká rieka, je znateľne nižšia, preto sa treba teplo obliecť.
Po prehliadke budeme mať osobné voľno na obed a prechádzku po krásnej okolitej prírode.
Poobede sa presunieme do mestečka Lipica.
Lipica je známa po celom svete vďaka najstaršiemu žrebčínu v Európe, kde chovajú elegantné, snehovo biele lipicanské plemeno koní. Lipicánov je dnes na svete asi 4000, z toho 700 v Slovinsku.
História žrebčína je úzko spätá s rodom Habsburgovcov. Absolvujeme komentovanú prehliadku žrebčína, ktorý sídli v nádherných historických budovách a po prehliadke budete mať osobné voľno na návštevu ďalších častí žrebčína, múzea či nákupe v suvenírovom obchode.

3. deň:
Po raňajkách sa odvezieme k jadranskému moru a čaká nás celodenné kúpanie v mestečkách Portorož a Piran.
Portorož, najvychýrenejšie prímorské letovisko Slovinska, leží na severe Istrie, pri hraniciach s Chorvátskom. Nájdete tu pulzujúce promenády plné turistov, kaviarní a reštaurácií, krásne historické hotely, i kľudnejšiu kúpeľnú atmosféru. Názov Portorož znamená v preklade „prístav ruží“ a odkazuje k úchvatným rozkvitnutým ružovým záhradám v meste.
Portorož bola dlho preslávená najmä svojimi liečebnými kúpeľami, ale s postupným rozvojom turizmu sa začala meniť na moderné letovisko. V jeho južnej časti nájdete najdlhšiu piesočnatú pláž slovinského pobrežia. Severne smerom k Piranu už na plážach prevládajú okruhliaky a pláty vybavené rebríkmi.
V bezprostrednej blízkosti Portorože (administratívne tvorí jeden celok) nájdete najkrajšie mesto na slovinskom pobreží, Piran. Na prvý pohľad je z jeho siluety cítiť vplyv Benátok, ku ktorým patril v minulosti. Piran vyrástol najmä vďaka soli. Soľné panvy (soline) v neďalekom Sečovlje, kde sa soľ dodnes vyrába tradičnými metódami, boli dôvodom rozkvetu tohto malebného stredomorského mestečka s prekrásnym kostolom svätého Juraja, vypínajúcim sa nad mestom už od 12. storočia, typickými úzkymi uličkami a veľkým kruhovým námestím, na ktorom stojí socha miestneho rodáka, slávneho talianskeho huslistu Giuseppe Tartiniho. Toto mestečko je plné romantických zákutí a nádherných výhľadov na jadranské more, absolútne dokonalé na dlhé letné prechádzky.
Piran spája s Portorožom veľmi príjemná promenáda pri mori, lemovaná kaviarničkami, reštauráciami a krásnymi jadranskými scenériami. Prechádzka z Portorože do Piran trvá asi 45min. Kto uprednostňuje rýchlejšie presuny, môže využiť miestnu autobusovú dopravu (cesta trvá cca 8 min., autobus chodí každých 30 – 40 min.)
More a pláže
V Portoroži a okolí si môžete vyberať z rozmanitej škály pláží, od populárnych piesočných v južnej časti pobrežia, až k divokým plážam pod flyšovými útesmi pri dedinke Strunjan.
Centrálna pláž v Portoroži má cca 25.000 m2 a plocha je rozdelená na trávnatú a pieskovú. Pláže majú sprchy, toalety, obchody a širokú ponuku stravovacích zariadení. K dispozícii sú ihriská na plážový volejbal, detské ihriská, vodné športy, detský vodný park, atď. Počas prevádzky pláže je k dispozícii vyškolený personál plavčíkov a prvej pomoci.
Pláž Portorož Central Beach, dokonca, každoročne získáva ocenenie „Modrá vlajka“, ktoré je v Európe najuznávanejším symbolom kvality a úcty k životnému prostrediu, ako i čistej, bezpečnej a priateľskej pláže.

4.deň:
Posledným navštíveným miestom bude hlavné mesto Slovinska, Ľubľana. Je označovaná ako mesto romantických mostov. Samozrejmosťou je prehliadka najzaujímavejších častí a pamätihodností mesta.
Odchod domov na Slovensko bude v podvečerných hodinách.

V cene je zahrnuté:
• doprava luxusným klimatizovaným autobusom
• 3x noc v hoteli s vlastným sociálnym zariadením a sprchou
• 3x raňajky v hoteli
• prehliadky podľa programu
• zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté: 
• príplatok za jednoposteľovú izbu (100 € na celý zájazd)
• komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 2,80 € / deň do 70 rokov, 3,80 € / deň nad 70 rokov)
• prípadné vstupy do múzeí, pamiatok, atď. (individuálne viď vyššie)
• poplatok za vstup a parkovné turistického autobusu - rozpočítané na počet miest v autobuse - 10 €
• pobytová taxa 2 € osoba / noc  - hradí sa na mieste
• poplatok za miestenku (môžete si určiť presné miesto v autobuse) - 9 €
• odporúčané vreckové min. 100 € na osobu
(Pozn.: Výška vreckového je vyslovene odhadovaná, zahŕňa len približnú výšku vstupného do pamiatok, múzeí, príp. cenu lokálnej prepravy, no nezahŕňa individuálne nákupy v obchodoch, nákup suvenírov, reštaurácie a pod.)

Možné výdavky na vstupy (ceny sú orientačné a môžu sa meniť, hradia sa na mieste):
Škocjanská jaskyňa:

Dospelý – 21 €
Dôchodca/študent – 17 €
Dieťa (6r – 18r) – 11 €
Žrebčín Lipica:
prehliadka žrebčína  - dospelý/dôchodca 18 eur, dieťa (6r – 18r.) – 8 €
drezúrna show  - dospelý / dôchodca 24eur, dieťa (6r – 18r.)  – 12 €

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »