Cestovná kancelária

 

Tel: 0911 669 098

Pondelok-Piatok:   13:00-17:00
Sobota-Nedeľa:      zatvorené

Čierna Hora, rozmanitá kráska Balkánu

Destinácia: Čierna Hora
Kód zájazdu: 1316244
Cena od: 629 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

02.07.2024 5 dní First Minute 629 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spoznajte Čiernu Horu - pôvabné pobrežie, historické mestá, majestátne hory, malé územie s veľkou rozmanitosťou a oddýchnite si pri mori. Zastavíte sa v mestečku Sveti Stefan s ikonickým polostrovom, ktoré si zamilovala nielen Sophia Loren, ale aj Liz Taylor, Kirk Dougles a ďalšie celebrity. Objavíte úchvatné stredoveké mesto Kotor, ktoré leží v prekrásnom zálive s kurióznymi názvami ulíc a oddýchnete si na jednej z množstva pláží. Na záver neobídete ani romantický Perast s lodným výletom na ostrovčeky a historickú Budvu.

1.deň:
odlet z Viedne. Po prílete do Čiernej Hory presun na hotel. Ubytovanie. Individuálny program.


2.deň:  
po raňajkách navštívite jedno z najkrajších miest Čiernej Hory - mesto Kotor, ktoré leží na samom konci zálivu – Kotorskej boky. Mesto je zapísané do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Za hradbami mesta akoby zastavil čas.  Je to stredoveké bludisko plné múzeí, palácov, kostolov, námestíčok s kaviarňami. Na hlavnom námestí nájdete hodinovú vežu a pranier, nahliadnete aj do katedrály sv. Tryphona, ktorá bola vysvätená v 12. storočí, prejdete si staré centrum a ďalšie pamiatky. V Kotore nesú námestia a ulice kuriózne názvy. Napríklad ulica Pusti me prećo ( Nechaj ma prejsť), je úzka tak, že dve osoby by cez ňu ani neprešli. Nájdete tu Trg od brašna ( Námestie múky), Pjaca od mlijeka ( Námestie mlieka) alebo Trg od Salate ( Námestie šalátu).
Nádherný výhľad na celé mesto a Kotorský záliv sa vám naskytne, ak vystúpite po chodníku smerom ku kostolu sv. Jána. Navštívite romantický Perast, ktorého dominantou sú dva mimoriadne malebné ostrovy – Ostrov sv. Panny Márie a Ostrov sv. Juraja, ktorý prezývajú aj „ostrovom mŕtvych“, podľa legendy je ostrov prekliaty. Mestečko Perast bolo kedysi bohaté a slávne. Perast sa mohol pochváliť niekoľkými kostolmi a palácmi, ktoré patrili slávnym kapitánom, spisovateľom a umelcom. Dnes sú z mnohých len ruiny. Perast bol známy aj 1. súkromnou námorníckou školou. V podvečerných hodinách návrat na hotel.

3.deň:
po raňajkách vás čaká celodenný oddych pri mori. V prípade záujmu možnosť výletu na Skadarské jazero, kde na vás čaká plavba loďou po Skadarskom jazere, ktoré je najväčším na Balkánskom polostrov.
Rovnaký názov nesie aj tunajší národný park, ktorý sa vyznačuje bohatou faunou a predovšetkým množstvom unikátneho vtáctva. 

4.deň: 
po raňajkách sa zastavíte v malebnom mestečku Sveti Stefan, ktoré je známe svojim ikonickým polostrovom. Nájdete tu kúsok stredomorského raja s oleandrami, píniami a olivovníkmi. Do jeho krásy sa zamiloval Kirk Dougles, Liz Taylor, Claudia Shiffer, Sophia Loren, ktorí tu strávili svoju dovolenku. Oddych na pláži. V popoludňajších hodinách sa presuniete do Budvy, ktorá je známa nielen ako najnavštevovanejšie letovisko Čiernej Hory a strediskom nočnej zábavy, ale aj svojim krásnym historickým centrom, ktoré sa rozprestiera na malom polostrove. Prejdete sa mestskými hradbami. Nájdete tu množstvo kostolov, medzi nimi aj kostol sv. Jána, ktorý je symbolom Budvy. V podvečerných hodinách návrat na hotel.

5.deň:
po raňajkách presun na letisko a odlet z Čiernej Hory do Viedne. Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Podgorica - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
4 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
4 x raňajky
príručnú batožinu do 5 kg ( 40 x 25 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc (platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
1 x príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) - 45 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
výlet ku Skadarskému jazeru - cca 30 €
privátna doprava počas celého pobytu - cca 90-120 € / osoba ( platba na mieste, podľa počtu cestujúcich osôb )
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »