Cestovná kancelária

 

Tel: 0911 669 098

Pondelok-Piatok:   13:00-17:00
Sobota-Nedeľa:      zatvorené

Vietnamom od severu na juh

Destinácia: Vietnam
Kód zájazdu: 1300772
Cena od: 2 459 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

08.11.2024 16 dní First Minute 2 459 € +449 € odlet: Praha letecká
24.11.2024 16 dní First Minute 2 459 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

?Cesta krajinou s rozprávkovými prírodnými scenériami a kultúrnym dedičstvom, ktoré vstrebalo a zároveň obohatilo odkazy veľkých kultúr Indie a Číny.


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) DO HANOJA
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Odlet do Hanoja.

2: PRÍLET TO HANOJA
Prílet do Hanoja, transfer do hotela. Relax v hoteli, večera v miestnej reštaurácii, nocľah.

3: HANOJ
Raňajky. Celodenný okruh po hlavnom meste Vietnamu s návštevou Ho Chi Minhovho mauzólea (zvonku), jeho bývalej rezidencie a konfuciánskeho Chrámu literatúry (prvej univerzity vo Vietname založenej v roku 1075), Pagody jediného stĺpu. Obed v hanojskom štýle. Po obede nasleduje vyhliadková okružná jazda rikšou po starom meste, návšteva chrámu Ngoc Son, pagody Tran Quoc a pozostatkov hanojskej citadely, ktoré patria k pamiatkam UNESCO. Večer návšteva tradičného hanojského divadelného predstavenia vodných bábok. Nocľah.

4: LOĎOU DRAČOU ZÁTOKOU
Raňajky. Odchod do Ha Long, po príchode ubytovanie na lodi. Plavba medzi tisíckami ostrovčekov v slávnej Dračej zátoke s kúzelnými krasovými scenériami a jaskyňami. Toto miesto je právom na zozname svetového dedičstva UNESCO. Obed na palube lode. Počas plavby ukážka prípravy tradičného vietnamského jedla. Možnosť plavby na pramici s preplávaním morského tunela do priepasti Luon. Príležitosť na kúpanie v mori na ostrove Ti Top, z ktorého vrcholu je krásna vyhliadka na panorámu zátoky. Večera a nocľah na lodi uprostred Dračej zátoky.

5: KRASOVÁ OBLASŤ NINH BINH
Možnosť ranného cvičenia Tajči na palube lode, raňajky. Pokračovanie v plavbe s návštevou jaskyne Sung Sot. Obed na lodi. Popoludní vylodenie a odchod do provincie Ninh Binh, kde navštívite unikátnu krasovú oblasť zapísanú na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Archeologické pamiatky tejto oblasti sú staré 30 000 rokov. Ubytovanie a nocľah v Ninh Binh.

6: PLAVBA JASKYŇAMI
Raňajky. Odchod do prírodnej rezervácie Trang An, ktorá je pod záštitou UNESCO. Jedná sa o unikátnu krajinu s krasovými útvarmi. Po rieke sa na loďkách dostanete ku komplexu jaskýň Toi, Nau Ruou, ktorými preplávate. Počas plavby prehliadka buddhistického chrámu. Obed v miestnej reštaurácii. V poobedňajších hodinách odchod na letisko v Hanoji. Prelet do Da Nang, transfer do hotela v Hoi An, ubytovanie, nocľah.

7: MALÝ ANGKOR WAT MY SON
Raňajky. Poldenný výlet do My Son – chrámového komplexu, taktiež nazývaného „Malý Angkor Wat“, ktorý je zrkadlom starobylej čamskej kultúry, tiež zapísaného na zozname UNESCO. Uvidíte tu pozostatky hinduistických chrámov a iné dochované pamiatky čamskej kultúry. Obed. Popoludní prehliadka Hoi An s jeho starými meštianskymi domami a čínskymi chrámami, či japonského zastrešeného mosta a tradičných trhov v meste Hoi An. Nocľah v meste Hoi An.

8: NEBESKÝM PRIESMYKOM DO HUE
Raňajky. Odchod do Da Nangu, návšteva múzea čamského umenia, venovaného starobylému kráľovstvu Čampa. Transfer do Hue cez Nebeský priesmyk, ktorý delí trópy a subtrópy. Obed v miestnej reštaurácii. V popoludňajších hodinách prehliadka Cisárskeho paláca so Zakázaným mestom a kráľovskými oltármi dynastie Nguyen. Ubytovanie, nocľah v Hue.

9: KRÁĽOVSKÉ MESTO HUE
Raňajky. Odchod do oblasti Quang Binh. Prehliadka vojenského cintorína a pamätného mosta Hien Luong cez rieku Ben Hai, ktorá tvorila demarkačnú čiaru medzi južným a severným Vietnamom. Obed. Návšteva Národného parku Phong Nha - Ke Bang zapísaného v zozname UNESCO. Plavba krasovou oblasťou po rieke Son cez jaskyňu Phong Nha, návšteva krasových útvarov. V neskorých popoludňajších hodinách návrat do Hue. Nocľah.

10: PRELET DO HO CHI MINH CITY
Raňajky. Prehliadka Hue. Prehliadka pagody Thien Mu a hrobky z cisárskeho obdobia. Transfer na letisko k letu do Ho Chi Minh City (Saigon). Podvečerná prehliadka centra mesta, pagody Thien Hau v čínskej štvrti, večera. Ubytovanie, nocľah v Saigone.

11: DELTA MEKONGU
Raňajky. Odchod do My Tho, vstupnej brány do delty Mekongu, kde uvidíte najstaršiu miestnu pagodu Vinh Trang. Prejazd do Cai Be, odkiaľ pokračujete loďou po úzkych aj širokých ramenách rieky Mekong. Uvidíte typický život miestnych obyvateľov, navštívite výrobňu ryžového papiera a zoznámite sa s miestnym tropickým ovocím. Obed v miestnej reštaurácii. Návrat do Ho Chi Minh v podvečerných hodinách. Nocľah.

12: LETOVISKO MUI NE
Raňajky. V dopoludňajších hodinách individuálne voľno. Možnosť fakultatívneho výletu do známych podzemných tunelov Cu Chi. V popoludňajších hodinách transfer do letoviska Mui Ne. Ubytovanie, nocľah.

13 - 14: LETOVISKO MUI NE
Raňajky. Individuálne voľno. Nocľah.

15: ROZPRÁVKOVÝ POTOK, HO CHI MINH CITY
Raňajky. Návšteva Rozprávkového potoka (Suoi Tien). Ide o zaujímavú ukážku vodnej erózie v púštnej oblasti. Obed v miestnej reštaurácii. Prehliadka chrámu Van Thuy Tu, postaveného v 18. storočí k ucteniu veľrýb. V popoludňajších hodinách transfer do Ho Chi Minh City, odlet.

16: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.

Zmena programu vyhradená.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Hanoj a Saigon – Praha s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
leteckú dopravu Hanoj – Da Nang, Hue - Saigon
12 x nocľah v hoteloch 3*, 1 x nocľah na lodi
13 x raňajky, 11 x obed alebo večera
program, transfery klimatizovanými minibusmi a vstupy podľa itinerára
služby sprievodcu CK (min. 12 osôb) a miestneho sprievodcu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy cca 449,- EUR
vízum do Vietnamu (o vízum možné požiadať prostredníctvom CK za poplatok 40,- EUR/osoba)
fakultatívne výlety
prepitné (cca 40,- USD/osoba + 5,- USD/osoba na lodi)
prípadné AG/PCR testy
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »