Cestovná kancelária

 

Tel: 0911 669 098

Pondelok-Piatok:   13:00-17:00
Sobota-Nedeľa:      zatvorené

Z Kalifornie do New Orleans

Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1300749
Cena od: 3 289 €
Príplatky od: 349 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.11.2024 15 dní First Minute 3 289 € +349 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Pútavá trasa nás zavedie ku kaktusovým záhradám Arizony a Texasu, Bielym pieskom, lesom skamenelých stromov a k srdcu jazzu v New Orleans.


Program
1: PRAHA (VIEDEŇ) – LOS ANGELES
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a let do Los Angeles. Po prílete transfer do hotela, nocľah.

2: LOS ANGELES
V centre filmového priemyslu návšteva Chodníka slávy, kina TCL Chinese Theatre, Sunset Drive, Financial Center, štvrte Beverly Hills či predmestia boháčov Santa Monica. Nocľah v LA.

3: JOSHUA TREE – LAKE HAVASU
Výprava do NP Joshua Tree - strhujúcej rezervácie žulových skál. Potom cesta do Lake Havasu - púštnej oázy pri rieke Colorado s kamenným mostom London Bridge, ktorý v roku 1962 kúpil a následne z Londýna prepravil milionár Robert P. McCulloch. Nocľah v Lake Havasu.

4: LAKE HAVASU – GRAND CANYON
Odchod k veľkému kaňonu - najväčšej turistickej atrakcii USA. Gigantickú hračku prírody (dĺžka 500, šírka 25, hĺbka 1,5 km) si vychutnáme z mnohých vyhliadok. Fakultatívne odporúčame let vrtulníkom nad kaňonom. Nocľah vo Flagstaff.

5: SKAMENELÝ LES
Cestou do Holbrook zastávka pri 1,5 km širokom kráteri Meteor Crater. Gigantická diera je výsledkom kolízie meteoritu, ktorý skrížil dráhu so zemou pred 22 tisíckami rokov (fakultatívne). Príjazd do NP Petrified Forest, v ktorom pred 250 miliónmi rokmi došlo k procesu tlenia drevín a sýtenia silicami. Výsledkom je les skamenených stromov. Nocľah v Chambers či Holbrook.

6: APACHE TRAIL – TUCSON
Jazda po Apache Trail v pestrej scenérii jazerných kaskád, horských priesmykov, kaňonov a kaktusových hájov. Zastávka v Tortilla Flat na slávnej Killer Chilli. Nocľah v Tucson.

7: KAKTUSOVÉ ZÁHRADY ARIZONY
Výprava do Old Tucson Studios (fakultatívne) s rekvizitami z filmov o Divokom západe. Presun do rezervácie Arizona Sonora Desert Museum, kde žije 300 druhov zvierat vrátane tarantúl, štrkáčov a bômb. Potom peší výlet pravou záhradou kaktusov v NP Saguaro. Nocľah v Tucson.

8: TOMBSTONE – WILD WEST
Prejazd do Tombstone, prehliadka. Ako zázrakom sa ocitneme v časoch Divokého západu, kedy udatní pištoľníci s rukou rýchlejšou ako útok štrkáča bránili osadníkov pred banditmi. Prejazd do Alamogordo cez základňu White Sands Missile Range (podľa situácie návšteva), kde Američania odpálili prvú jadrovú pumu v dejinách ľudstva. Nocľah v Alamogordo.

9: BIELE PIESKY – ROSWELL
Pod siluetou pohoria Andres nás čakajú belostné duny rezervácie White Sands - Biele piesky. Žiarivo bielu farbu má na svedomí sadrovec, ktorý voda vymýva z hôr, púštne jazierko Lucero ukladá na dne a vietor roznáša ďalej na sever, kde ho usadzuje vo vlnách príjemného piesku. Prejazd do Roswell, ktorý je kvôli udalostiam z roku 1947 považovaný za metropolu UFO. Nocľah v Carlsbad.

10: NP CARLSBAD CAVERNS: CESTA DO STREDU ZEME
Návšteva jaskynného systému Carlsbad Caverns, ktorý je tak veľký, že by v jeho hlavnej sále zaparkoval Boeing 747. Peší zostup na dno jaskyne je pôsobivý - atmosférou porovnateľný iba s čítaním klasickej verneovky "Cesta do stredu zeme". Späť na povrch nás vyvezie výťah. Zastávka pri kamennej hradbe NP Guadalupe Mountains so zvyškami dostavníkovej stanice. Nocľah na trase.

11: RIO GRANDE - TERLINGUA
Odchod do NP Big Bend po ceste El Camino del Rio - považovaná za najkrajšiu cestu v Texase. Zastávka v Lajitas, ktoré ďaleko od civilizácie a v tichej oáze rieky Rio Grande šokuje golfovými ihriskami a luxusnými hotelmi pre texaskú ropnú elitu. Príjazd do Terlingua, popoludní návšteva rovnomenného mestečka duchov a večera v štýlovom Starlight Theatre (nie je v cene). Nocľah v Terlingua.

12: NP BIG BEND
Prehliadka NP Big Bend, prírodná fantázia juhozápadného Texasu. Návšteva horskej oblasti The Basin, kaňonu Santa Elena a peší výlet k riečisku rieky Rio Grande, ktorá elegantne mizne medzi stenami kaňonov.

13: V ZEMI SUDCU BEANA
Skoro ráno možnosť pešieho výletu. Prejazd pozdĺž mexickej hranice do Langtry - kde zo svojho salónu vládol legendárny sudca Roy Bean. Pozdĺž rezervoáru Amistad príchod do Del Rio, nocľah.

14: SAN ANTONIO
Prejazd do San Antonia s unikátnou podzemnou promenádou Riverwalk. Návšteva misie Alamo, piliere texaskej histórie. Za jej múrmi bojoval o nezávislosť aj James Bowie - vynálezca slávneho noža. Nocľah v San Antonio.

15: ČESI V TEXASE – HOUSTON
Návšteva Prahy, významného centra českých prisťahovalcov a dnes oficiálneho mestečka duchov s kamenným kostolom patriacim k najstarším stavbám Texasu. Zastávka v Moravii, stále živej osade českých a moravských krajanov. Prejazd do Houston, nocľah.

16: HOUSTON – NEW ORLEANS
Návšteva vesmírneho strediska (fakultatívne). Prejazd do strhujúceho New Orleans. Voľný program na Bourbon Street vo Francúzskej štvrti, kde pochopíte, prečo táto kolíska jazzu sa ráta za najodviazanejšie mesto v USA.

17: NEW ORLEANS
Ráno návšteva impozantnej južanskej plantáže Oak Valley Plantation, potom prehliadka mesta a neskôr popoludní plavba kolesovým parníkom po Mississippi. Po návrate voľný program na Bourbon Street, blues na ulici Rumpart či kulinárska večere v štýle Cajun kuchyne.

18: NEW ORLEANS - PRAHA (VIEDEŇ)
Popoludní transfer a odlet do Prahy (Viedne).

19: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

* cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

ALABASTER V PÚŠTI:
Prelety vojenských stíhačiek sú u Alamogorde v Novom Mexiku dennou samozrejmosťou. Mieria k leteckej základni Holloman Air Force Base. Pohorie San Andres však skrýva ešte iné tajomstvo - bielučké duny rezervácie Biele piesky - White Sands. Miniatúrna púšť vypĺňa južnú časť Tularoského údolia. Žiarivo bielu farbu má na svedomí sádrovec, ktorý voda vymýva z hôr, púštne jazierko Lucero ukladá na dne a vietor roznáša na sever, kde ho usadzuje vo vlnách jemnučkého bieleho piesku. Cesta čoskoro zmizne pod jazykmi piesku a len istota, že vonku panuje horúčava k zadrhnutiu, borí ilúziu lyžiarskeho strediska. Deti sa často púšťajú na piesočných vaoch na boboch či kuse igelitu. Za videnie stoja borci, ktorí testujú piesočné surfy. Z miesta Srdce pieskov - Heart of the Sands vyrážajú ľudia medzi duny po svojich. Na vlastnej koži môžu skúsiť šteklenie mikroskopických zrniek a môžu si zaobstarať unikátne fotografie do rodinných albumov s palmičkami Yucca, ktoré trčia z piesku ako ježury. Vo vzácnom tieni ich listov vyrážajú za potravou snehobiele jašterice. Biele líšky a šedivo sfarbené antilopy Oryx opúšťajú úkryty až pri zapadajúcom slnku, kedy je maľba krajiny najkrajšia.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
17 x nocľah v hoteloch 3*
doprava autami či mikrobusmi (iba)
vstupy do národných parkov
služby sprievodcu CK
púštna záhrada Sonora Desert Museum v Tucsone
vstup do jaskynného systému Carlsbad Caverns
vstup do Jersey Lilly Saloon v Langtry (sudca Bean)
návšteva južanskej plantáže Oak Valley Plantation v blízkosti New Orleans
plavba kolesovým parníkom po Mississippi v New Orleans

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 349,- EUR
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
fakultatívne vstupy a výlety
vstupné vízum alebo autorizáciu do USA - ESTA. Žiadosť podajte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - poplatok 30,- EUR/osoba; potrebný scan Biometrického pasu)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »